Ambassadeurs
Ambassadeur: Jeroen Krabbe

Jeroen Krabbé over het initiatief Cultuurstekkie:

“Een aankomend talent moet gekoesterd worden, liefdevol behandeld en gevoed worden met de juiste kennis, zoals een jong plantje, een stekkie. De firma Pokon, al jaren lang een gerenommeerd 'voedingsdeskundige' op het gebied van planten, gewassen en 'stekkies' biedt nu de helpende hand bij het opkweken van jong podiumtalent, de nieuwe generatie die vaak wat extra aandacht en 'voeding' nodig heeft! Wat mij betreft een vruchtbaar initiatief!”

Jeroen werd op zijn zeventiende toegelaten tot de Amsterdamse toneelacademie en van ’77 tot ’81 studeerde hij aan de kunstacademie.

Zijn filmdebuut kwam in 1963 met Fietsen naar de maan, een Nederlandse film van Jef van der Heyden.

Jeroen is bij het grote publiek bekend geworden door zijn rollen in Soldaat van Oranje (1977), Spetters (1980) en De vierde man (1983). Ook speelde Krabbé in enkele Hollywoodfilms met als debuut Jumpin' Jack Flash (1986). Maar ook in Prince of Tides (1991), The Fugitive (1993) en als de slechterik Georgi Koskov in de James Bondfilm The Living Daylights (1987). Maar ook in recente films als Alleen maar nette mensen (2012) en Van Gogh; een huis voor Vincent (2013).

Onlangs hebben we kunnen genieten van Jeroen in de televisieserie De man met de hamer, waarin hij samen met met zijn zoon Martijn Krabbe te zien was. Afgelopen jaar stond Krabbé voor het eerst sinds bijna tien jaar weer op het toneel in het toneelstuk 'Vaslav.' Hij vertolkte daarin de rol van Serge Diaghilev.

Bekijk Jeroens persoonlijke videoboodschap over CultuurStekkie.