Ambassadeurs
Ambassadeur: Hadewych Minis

Hadewych over het initiatief CultuurStekkie:

"Wat geweldig, zo'n stekkie! Het is leuk voor het publiek en meer dan leuk voor de cultuur!! Ik wist niet dat zoiets simpels zó effectief kan zijn, hoera!"

Sommige talenten groeien letterlijk op in de muziek. Dit is bij Hadewych Minis het geval. Haar beide ouders waren muzikanten en zelf droomde ze ervan om naar het conservatorium te gaan. Het is dan ook niet vreemd dat ze een geweldige zangeres is en in 2013 haar debuutalbum Hadewych Minis lanceerde. 

In 2005 werd ze een onderdeel van de Toneelgroep Amsterdam. Hier heeft ze in diverse producties gespeeld. Naast toneel, schittert Hadewych ook in televisieseries zoals Floor Faber en De Kroon. Ook acteerde ze in films, zoals Zwart Water, Majesteit, Moordwijven en Borgman. Voor haar rol in Borgman ontving ze in oktober 2013 een Gouden Kalf voor beste actrice.  Afgelopen seizoen was Hadewych op toneel te zien in de voorstelling Welkom in het Bos van Alex van Warmerdam en stond ze ook op toneel als Rachel Hazes in de musical Hij gelooft in mij.

Bekijk de persoonlijke videoboodschap over CultuurStekkie van Hadewych.