In het nieuws
Nieuwe ronde verkoop CultuurStekkie

Nieuwe ronde verkoop CultuurStekkie, opbrengst naar Het Debuut (Rudolphi Producties)

Vanaf vandaag wordt een nieuwe ronde gestart van de verkoop van het CultuurStekkie. Theaterbureau Via Rudolphi begint hiermee bij de voorstellingen van Ik speel geen Medea in Theater Bellevue (18 t/m 29 mei). Ik speel geen Medea in Theater Bellevue (18 t/m 29 mei). Na afloop van de avond zal actrice Ria Marks het publiek uitnodigen om een stekkie te kopen. De opbrengst komt ten goede aan Het Debuut, het project waarbij Rudolphi Producties een selectie van net afgestudeerde makers van de toneelscholen in staat stelt om voor het eerst een theatertournee door het land te maken. Behalve bij Ik speel geen Medea, zullen ook bij andere voorstellingen van Rudolphi Producties en bij het ITs Festival CultuurStekkies verkocht worden. Hiernaast is het CultuurStekkie ook online te koop via www.cultuurstekkie.nl. De prijs van een Stekkie bedraagt 5 euro, waarvan € 3,50 direct besteed wordt aan Het Debuut.

Onder het motto “Kweek talent, koop een stekkie" lanceerde Pokon in 2014 een bijzonder project. Met de verkoop van een speciaal ontwikkelde Kruiden Kweekset, het zogenaamde CultuurStekkie, draagt de marktleider op het gebied van plantenverzorging bij aan de ontwikkeling van nieuw talent in de podiumkunsten.

Win won won. Tijdens de uitzending van het televisieprogramma Opium TV ontvingen zij het geld uit handen van ambassadeur Hadewych Minis.

Rudolphi Producties presenteert met Het Debuut de interessantste talenten van het ITs Festival 2016. Deze nieuwe generatie theatermakers maakt haar debuut op het podium. Ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend, zo noemt de jury hen. De beste drie korte voorstellingen van afstuderende theatermakers van de Nederlandse toneel-, dans- en kleinkunstopleidingen, worden door Rudolphi Producties beloond met een gezamenlijke tournee: Het Debuut. Voor het publiek dé kans om als eerste kennis te maken met de theatermakers van nu. Eerdere winnaars van Het Debuut waren La Isla Bonita, George Tobal, Tom van Kalmthout en Yannick van der Velde en de makers van het performancecollectief Urland.

Meer informatie over het Cultuurstekkie en de inzet hiervan voor Het Debuut kunt u verkrijgen bij Via Rudolphi, Maarten van der Cammen (020-6277555 of maarten@viarudolphi.nl) of De Wolf & De Mussen, Nicolette Aschermann (06-290578855 of nicolette@wolf-mussen.nl)