In het nieuws
CultuurStekkie Groeiprijs

PERSBERICHT

‘CULTUURSTEKKIE GROEIPRIJS’ TER WAARDE VAN €7500 UITGEREIKT AAN JONG SCHRIJVERSDUO. Iona Daniel (25) en Rineke Roosenboom (26) hebben vandaag de ‘CultuurStekkie Groeiprijs’ overhandigd gekregen van Ben Scheer, initiatiefnemer van het Pokon Cultuurstekkie. Het jonge performance- en schrijversduo ontvangt de prijs ter ondersteuning van hun muziektheaterplan waarmee het een plaats veroverde bij Orkater/De Nieuwkomers, het gerenommeerde talentontwikkelingsprogramma van muziektheatergezelschap Orkater. CultuurStekkie:
Onder het motto “Kweek talent, koop een stekkie” lanceerde Pokon ruim een jaar geleden het bijzondere initiatief. Met de verkoop van een speciaal ontwikkelde Kruiden Kweekset, het zogenaamde CultuurStekkie, draagt de marktleider op het gebied van plantenverzorging bij aan de ontwikkeling van nieuw talent in de podiumkunsten. Het CultuurStekkie werd o.a. via theaters, een online webshop en het Theaterfestival aan de man gebracht.

Ben Scheer, Pokon:
‘Dankzij de inzet van enerzijds onze CultuurStekkie-ambassadeurs Jeroen Krabbé, Hadewych Minis, Anna Drijver, Liz Snoijink en Marcel Musters en anderzijds Warentuin.nl en een flink aantal tuincentra kunnen wij nu het eerste bedrag overhandigen aan een tweetal nieuwe theatertalenten. We hopen dat deze prijs, een bedrag van 7500 euro, een stimulans zal zijn voor hun verdere ontwikkeling. En natuurlijk dat dit tastbare resultaat veel mensen zal overtuigen om het initiatief CultuurStekkie een warm hart toe te dragen. Want eerlijk is eerlijk, het CultuurStekkie zelf kan ook nog best een beetje Pokon gebruiken. Alleen als iedereen dit soort initiatieven omarmt kunnen we samen het verschil maken!'

Over de keuze:
In samenspraak met Henriette Post van Fonds Podiumkunsten is gekozen voor Iona Daniel en Rineke Roosenboom. Orkater/De Nieuwkomers speelt een belangrijke rol binnen het talentontwikkelingslandschap en draagt bij aan kwalitatief hoogwaardige muziektheaterproducties van jonge makers voor een nieuw publiek.

Op dit moment zijn Iona en Rineke met hun installatie Jij en 899 anderen passen hier precies te zien op Over het IJ Festival. Orkater over Daniel en Roosenboom n.a.v. het winnen van de pitch: ‘Samen met de band Shaking Godspeed en regisseur Sanne Nouws maken zij een voorstelling over een geheim genootschap. Hun mockumentary stijl en authentieke presentatie in combinatie met hun sterke concept was daarbij erg overtuigend. Daarbij is het feit dat zij de schrijversopleiding aan de HKU gevolgd hebben een interessante aanvulling op het palet van Orkater / De Nieuwkomers waarbij makers vanuit verschillende invalshoeken muziektheater maken.’