CultuurStekkie
CultuurStekkie

Geniet jij wel eens van een mooi toneelstuk? Of ga je met plezier naar cabaret of film? Onder het motto “Kweek talent, koop een stekkie” lanceert Pokon een bijzonder initiatief; CultuurStekkie. Met de opbrengst van een speciaal ontwikkelde Kruiden Kweekset wil de marktleider op het gebied van plantenverzorging bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw talent, te beginnen in de theatersector. 

Het initiatief CultuurStekkie vindt het belangrijk dat iedereen ook in de toekomst kan blijven genieten van culturele talenten. De laatste jaren is er minder geld beschikbaar voor kunst en cultuur. Dat is jammer, omdat de instroom van nieuw talent cruciaal is voor het voortbestaan van de culturele sector. Samen met jou zijn we in staat om nieuw cultureel talent een kans te geven, zodat we kunnen blijven genieten van kunst en cultuur. Essentiële ingrediënten van een bloeiende maatschappij.

Wat kun jij doen?

Uit het CultuurStekkie is een heel mooi product geboren: een Kruiden Kweekset met vijf verschillende soorten kruiden die je zelf kunt kweken. Tover je vensterbank om in een kruidentuintje en steun tegelijkertijd nieuw cultureel talent. Je koopt de Kruiden Kweekset via onze bestelknop op de website of ga naar direct naar www.warentuin.nl/cultuurstekkie.

Wij zijn transparant!

Je kunt de Kruiden Kweekset kopen voor €5,-. Van elk verkochte Kruiden Kweekset gaat €2,50 naar het Fonds Podiumkunsten. De andere helft gebruiken we voor basiskosten zoals het product, de zaden, de grondtabletten en ontwikkeling. Het Fonds zal de opbrengsten toewijzen aan getalenteerde nieuwe theatermakers die een extra boost verdienen om hun voorstelling onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Zo wordt door het CultuurStekkie letterlijk en figuurlijk een groot podium geboden aan een aantal talentvolle nieuwe makers en acteurs.

Het initiatief CultuurStekkie zal nauw betrokken blijven bij de toekenning van de opbrengsten. Uiteraard zijn we heel benieuwd wie er met de bijdrage een stapje vooruit wordt geholpen. We hopen natuurlijk dat er een heleboel Kruiden Kweeksets worden verkocht en dus een hoop talenten blij kunnen maken.

Heb je vragen met betrekking tot het Fonds Podiumkunsten, dan kun je contact opnemen met Dennis Stam, adjunct directeur, 070 707 27 00 of d.stam@fondspodiumkunsten.nl

De nieuwe talenten

Wil je weten welke nieuwe talenten wij steunen? Blijf op de hoogte van dit initiatief en schrijf je in voor onze nieuwsbrief via de knop Aanmelden. Deze knop vind je bovenaan de website.