Verzorging
Verzorging

Met de Kruiden Kweekset tover je in een paar weken tijd je vensterbank om in een kruidentuintje! De Kweekset bevat potgrondtabletten die opzwellen zodra er water bijkomt. Deze tabletten bestaan voor 100% uit kokos. Om jouw stekkies een goede start te geven is er een minerale meststof aan de tabletten toegevoegd. Naast de potgrondtabletten, vind je in de Kweekset vijf soort kruiden: bieslook, peterselie, basilicum, tijm en citroenmelisse. Lekkere kruiden die je in de keuken vaak nodig hebt!

Hoe start ik mijn stekkie?

  1. Haal de zaadjes uit het kweekbakje en giet water in het waterreservoir. Het water stroomt vanzelf naar de potgrond. Het duurt enkele minuten voor ze verzadigd zijn met water. Zorg ervoor dat er altijd een laagje water onderin het kweekbakje blijft staan.
  2. Maak de zakjes met zaad open en doe bovenin elk ‘grondpotje’ 2 tot 5 zaadjes.
  3. Klik de 2 delen van de transparante bovenkant aan elkaar en zet deze op het kweekbakje. Hierdoor blijven de zaadjes goed vochtig en zullen ze beter kiemen.
  4. Afhankelijk van de temperatuur zullen al na enkele dagen de eerste kleine kiemplantjes zichtbaar worden. Zodra de plantjes de transparante deksel raken kan deze verwijderd worden.

Vanaf dat moment zal er meer water verdampen en is regelmatig water geven belangrijk. Zorg ervoor dat er altijd een laagje water onderin het kweekbakje staat.

Klaar voor het grote podium?

Na een paar weken worden de plantjes te groot voor de hoeveelheid startgrond waar ze in zijn gezaaid. Op het moment dat je kruidenplantjes enkele centimeters hoog zijn geworden zijn ze klaar voor een groter podium. Het is tijd om ze in een grotere pot te zetten. Je kunt dit ook zien aan de onderzijde als er wortels van de jonge plantjes zichtbaar worden. Het omhulsel van de stekkies hoef je niet te verwijderen, je kan de hele stek in de nieuwe aarde planten. Tips en advies over de kruiden vind je op www.pokon.nl/cultuurstekkie.